• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбулася зустріч учнів 10-х класів з представниками кіберполіції

Відбулася зустріч учнів 10-х класів з представниками кіберполіції

2024-03-25

/Files/images/изображение_2024-03-28_140516934.png

Маніпуляції в медіапросторі.

Цифрове середовище – частина нашого буденного життя. Людина в сучасному світі постійно перебуває в полі впливу та тиску мас-медіа. Мас-медіа можуть впливати на спосіб життя, мислення, вчинки, переконання, можуть змінювати настрої, бажання та поведінку людей. Пропоновані мас-медіа цінності стають спільними для мільйонів людей. З метою впливу на масову суспільну свідомість у медіапросторі використовуються маніпуляції, що здійснюють психологічний вплив на суспільство через передачу інформації засобами медіа.

Як розпізнати фейкову інформацію, пропаганду, постправду; яка роль медіа у провокуванні конфліктів та поширенні стереотипів; що таке «мова ворожнечі» і як її розпізнати?...

Саме на ці питання відповів представник кіберполіції у ході зустрічі з учнями 10-х класів комунального закладу «Харківський ліцей №89 Харківської міської ради». Учні також ознайомлено з проєктом «BRAMA» (раніше мав назву «MRIYA»), що створений Департаментом кіберзлочинності разом з волонтерами для захисту медіапростору України від пропагандистських Telegram-каналів, розповсюдження фейкових новин, протиправного та забороненого контенту з боку країни агресора.

Кiлькiсть переглядiв: 55